Du och din halsduk

När kvicksilvret börjar krypa nedåt i termometern är det i alla fall en sak vi verkligen gläder oss åt här på Colour Me Beautiful – vi får så många fler möjligheter att använda accessoarer! Till exempel kan vi uppdatera vår stil med en färgrik scarf eller halsduk.

Scarves och halsdukar är ett roligt och enkelt sätt att lyfta din look – från en enkel vardagsstil med jeans och t-shirt till något alldeles speciellt och förfinat. En scarf eller halsduk är också perfekt för att plocka in en färg i din garderob! Färgen hamnar nämligen närmast ditt ansikte, där den bäst utövar sin magi!

Det finns en uppsjö av olika stilar på både scarves och halsdukar just nu och här är några av våra favoriter:

Chunky knits

Riktigt grovstickade halsdukar, såväl som tröjor och mössor, är en trend som stigit uppåt de senaste säsongerna. Leta efter din bästa färg i butikerna eller sticka själv. Kom bara ihåg att se till att storleken på din halsduk stämmer överens med din skala.

Den mångsidiga storsjalen

Stora, plädliknande sjalar i mellantjocka material har vi kunnat se i ett antal säsonger redan. Då de är så stora blir de också extra användbara – de kan bäras på så manga olika sätt att en enda sjal kan ge dig flera olika stilar. Vi ser många flerfärgade rutiga eller geometriskt mönstrade. Tacksamt för oss i Sverige kan vi behålla dem på när vi tar av oss jackan – de är alldeles lagom varma att användas både utomhus under ytterkläderna och inomhus för sig själva.

Den snygga snusnäsduken

En enkel snusnäsduk i siden, knuten runt halsen, är en riktigt tidlös look. Håll resten av din outfit enkel och lyft stilen med en blommig eller paisley-mönstrad scarf i en myriad av färger.

Den mysiga tubhalsduken

Ni som är Naturliga till er stilpersonlighet vill självklart ha en halsduk som både är snygg och praktisk. En grovstickad tubhalsduk (ni vet de där ringformade halsdukarna som man lägger ett eller två varv runt halsen) är ett jättebra val. Igen är det viktigt att du som hör till den lilla skalan ser till att du inte blir övermannad av en för stor halsduk. Om du har en av dina neutral färger på din vinterjacka kan du göra vintern ljusare och gladare genom att använda en av dina accentfärger på din halsduk.

Den gyllene regeln

Oavsett vilken scarf eller halsduk du väljer i vinter är det absolut viktigaste: välj en i en färg från Din palett! Färgerna vi har närmast våra ansikten är de som gör störst intryck på hur vi ser ut, så det är viktigt att få dem rätt!


Om du är osäker på vilka färger som passar dig bäst är det dags att ta kontakt med din närmaste Colour Me Beautiful-konsult.

Fler bilder och mer inspiration inför vinterns scarf/halsduksinköp?

Post Tagged with

Lämna ett svar