Hur du väljer en snygg klänning

Det är inte din form eller din storlek som är viktigast när det kommer till att klä sig snyggt – det är passformen på dina kläder! Om du har koll på din kroppstyp och förstår vad som lyfter fram dina snygga sidor och hjälper till att dölja dina inte-riktigt-lika-snygga sidor kommer du att kunna hitta en klänning som verkligen är snygg på just Dig.

Framemot sommaren är det alltid mycket festligheter – och kanske extra mycket så i år när vi börjar öppna upp igen efter ett helt år utan festligheter, bröllop, dom och kalas. En ny klänning står på mångas önskelista och att veta vad man ska välja är inte alltid lätt.

det kan vara svårt att välja en snygg klänning

En bra start är att veta vilken modell som passar just dig. När du väljer klänning så är målet att hitta en modell som skapar illusionen av en kropp i balans, alltså att din överkropp och underkropp ser ut att vara proportionerliga mot varandra.

När du vet vad du har för kroppstyp kommer du också att kunna välja en snygg klänning i en modell som verkligen smickrar din figur.

Du kommer också att kunna undvika de klänningar som inte gör det. Ett extra plus är att det dessutom gör din internetshopping enklare – inga fler felköp av klänningar i fel modell som du sedan behöver skicka tillbaka när de inte gör dig lika snygg som du hoppades.

En snygg klänning för din kroppstyp

En omlottklänning framhäver de fantastiska kurvorna hos ett Timglas
Tvådelat låter en Triangel hitta rätt storlek både för överkropp och underkropp
  • Smalt Timglas Vilken tur du har! Du har en naturlig balans mellan över och underkropp och kan därmed välja i stort sett vilken klänningsmodell du vill. Din snyggaste klänning är ändå en som är något formad efter din kropp. Ta chansen att få visa upp dina fina former med en klänning som lyfter fram din midja och din byst, och som även låter ana dina fina höfter.
  • Timglas Wow! Du har den kvinnligaste kroppstypen av alla, med kurvor på alla de ”rätta” ställena. Välj en klänning med mjukt fall och former som lyfter fram dina kurvor istället för att dölja dem. Omlott, snedskuret och mjukt lagda veck är väl värt att testa.
  • Triangel Toppen! Du kan dra all uppmärksamhet till din överkropp. Eftersom dina höfter är större i förhållande till din överkropp ska du satsa på att lyfta fram din byst och minimera intrycket av din rumpa och dina höfter. Dekorationer på klänningslivet och minimalt med detaljer på kjolen är mycket snyggt på dig. Eller varför inte en topp och en kjol istället för en klänning?
  • Oval Strålande! Proportionellt är din rumpa och dina höfter mindre. Ditt ”minimeraområde” är mage och byst, så använd accessoarer och dekorationer placerade över bysten och under höftpartiet. Ditt mål är att skapa illusionen av en något längre kropp. Välj en klänning med A-linje, omlott eller en låg midja.
  • Rektangel Lyckliga du, med smala höfter och liten rumpa. En del rektanglar har även en större byst, som ger dem lite mjukare kroppslinjer. Det du vill göra är att skapa en mjuk linje hos din ofta lite kantiga kropp och ”trolla fram” lite kurvor. Välj enkla, raka linjer på din klänning. Fodralklänningar är jättebra!
  • Omvänd Triangel Underbart! Du har fantastiska axlar – halterneckklänningar är som gjorda för dig! För att skapa balans mellan din över- och underkropp behöver du lyfta fram dina höfter och din rumpa och dra uppmärksamheten till din underkropp. Enkla, raka linjer, fodralklänningar, eller en topp med separat kjol är superfint.

Behöver du mer hjälp med att välja din snyggaste klänning inför sommaren? Kontakta någon av våra stylister (de är superduktiga och jättetrevliga)

Och du – glöm inte bort att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev, så du inte missar några tips eller nyheter!

Lämna ett svar