Colour me Beautiful – med KonMari metoden

Ordna din garderob med KonMari metoden och Colour me Beautiful

Colour me Beautiful pratar om stilpersonlighet som nyckeln till din garderob – Marie Kondo talar om en ”gnista av glädje” (Spark of joy).

I stort sett leder det till samma sak: en garderob fylld med kläder du älskar att bära!

Skapa glädje i garderoben med KonMari metoden

Om du läst eller sett Marie Kondo har du nog redan förstått nyckeln i KonMari metoden: Fyll ditt hem endast med de ting som ger dig glädje!

Steg 1 hos KonMari är att rensa bland sina kläder:

  • Lägg ALLA (då menar hon precis ALLA) dina kläder i en stor hög och gå sedan igenom dem ett och ett.
  • De kläder som ger dig en fysisk känsla av glädje när du håller dem eller provar dem är de du skall spara.

OM DU SEDAN TITTAR PÅ ALLA DE DÄR KLÄDERNA DU VALT ATT SPARA KOMMER DE ATT PEKA I EN VISS RIKTNING – MOT DIN STILPERSONLIGHET!

Vi säger alltid att en garderob fylld med plagg som ger dig glädje – som du älskar att bära – är den mest hållbara garderoben. Du kommer ju i slutändan bara använda de kläder du faktiskt tycker om – så om du bara äger kläder som du älskar kommer du använda ALLA!

Ett ytterligare steg som leder till en mer hållbar syn på kläder är KonMaris uppmaning att tacka alla de plagg du väljer att göra dig av med.

Varför?

Jo, av den enkla anledningen att det vi visar respekt för blir mer värdefullt för oss. Respekterar vi kläderna och arbetet som gått in i produktionen av dem är chansen stor att vi också tänker efter en extra gång innan vi köper nytt.

… det vi visar respekt för blir mer värdefullt för oss. Respekterar vi kläderna och arbetet som gått in i produktionen av dem är chansen stor att vi också tänker efter en extra gång innan vi köper nytt. Klicka för att Tweeta

Hur du fyller din garderob med det du älskar – CMB style

När vi på Colour me Beautiful gör en garderobsrensning börjar vi exakt som KonMari: vi går igenom ALLA dina kläder, plagg för plagg.

Skillnaden? Vi gör tre högar i stället för två:

  1. Kläder du vill behålla
  2. Kläder du kanske vill behålla
  3. Kläder du INTE behåller

Eftersom vi är stylister, och inte KonMari-konsulter, gör vi ingen ”glädjekoll”. Resultatet kommer ändå att bli detsamma:

  1. I högen med ”kläder du vill behålla” ska du bara ha kläder du älskar att använda. Vi sorterar ut dem efter konceptet ”rätt stil, rätt färg, rätt skärning”
  2. I denna hög hamnar de kläder som KonMari skulle beskriva som ”det som ger mig glädje då det uppfyller en viktig funktion”. Till exempel din enda sport-BH eller dina gamla täckbyxor. Vi sorterar efter ”rätt färg, men fel stil” eller ”fel färg, men rätt stil”.
  3. Kläder som är trasiga, slitna, fel färg, stil och skärning. I stort sett precis det som gör att de inte skänker dig glädje.

Den stora fördelen med att göra den här processen tillsammans med en stylist från Colour me Beautiful?

Du får hjälp att planera framåt!

Din hög 2 kommer du antagligen så småningom att vilja byta ut, liksom de plagg i din ”älska”-hög som (tyvärr, men oundvikligen) blir utslitna. Vi hjälper dig att sätta fingret på VARFÖR kläderna du älskar är just det – så att du i framtiden vet precis vad du ska leta efter för att kunna fylla din garderob med kläderna du älskar att bära!


Här hittar du mer information om våra garderobsrensningar

Vill du veta mer om KonMari-metoden för organisering av hemmet? Det hittar du böcker om här.

Lämna ett svar