8 stiltips för nyblivna mammor

Den här sommaren kan jag glädja mig åt många nya bebisar i familjen. Tiden går fort och mina egna två har blivit småbarn nu, men jag vet precis hur det är när man har en ny liten knärt som pockar på uppmärksamhet och orken att bry sig om sitt eget utseende tryter. Det är lätt att man känner sig trött och grå och hängig- när man skulle vilja stråla ikapp med glädjen det faktiskt är att ha fått sin lilla älskling på utsidan.

En vacker färg på BB-skjortan är roligare än sjukhusets smutsvita standard
En blå linneskjorta fick BB-tiden att kännas lite snyggare än sjukhusets smutsvita Berendsen-dito. Behändigt med skjorta när man ska amma är det också.

Stark, stolt och vacker är nog sinnebilden vi alla har om hur vi ska se ut som mamma, även om det kanske inte stämmer med vad vi riktigt orkar.

Själv kände jag mig ganska tråkig när jag hade bebisar hemma, stilpersonligheten förändras av nödvändighet till att bli mer naturlig (enkelt, bekvämt och snabbt ska det gå). Jag som är kreativ med dragning åt romantisk tyckte att jag blev lite väl tråkig. Min lösning på det hela är att sikta på en City Chic stilpersonlighet: enkelt, bekvämt och prydligt. Lite roligare än urtvättade mjukisbyxor och med utrymme för att det inte blir som man tänkt sig. Hel och (någorlunda) ren i alla fall.

Här kommer mina 8 bästa stiltips för nyblivna mammor som kan hjälpa dig på vägen mot att se sådär stark, stolt och vacker ut (om än med lite bebiskräks på axeln).

Ett av mina absolut bästa stiltips för nyblivna mammor är en frisyr som är både snygg och enkel att hålla efter.
Hår och makeup kan göra en enorm skillnad. Ett av mina absolut bästa stiltips för nyblivna mammor är en frisyr som är både snygg och enkel att hålla efter.

8 stiltips för nyblivna mammor

  • Omlottoppar och -klänningar är perfekta att bygga upp sin mammagarderob kring. I mjuk trikå sitter de både skönt och snyggt kring kroppen och om det passar dig kan du sätta ett bälte i midjan allt eftersom bebiskilona försvinner. Med lite extra glittriga smycken förvandlas omlotten lätt till ett festplagg.
  • Kjolar skurna på snedden, omlottkjolar eller lätt utställda kjolar kan hjälpa till att dölja lite för breda höfter. Eftersom de känns extra feminina hjälper de också till att få dig att känna dig som en kvinna istället för en mjölkmaskin…
  • Mönstrade överdelar har flera fördelar för den nya mamman – mönstret lurar ögat och kan hjälpa till att dölja den mage som finns kvar efter graviditeten. Mönster på överkroppen hjälper också till att balansera kroppsformen eftersom det drar uppmärksamheten upp mot ditt ansikte istället för mot dina nedre regioner (rumpa och lår). Och inte minst kan mönster vara din bästa vän i kampen för att åtminstone se hel och ren ut – bebiskräks kan döljas riktigt effektivt med lite mönster på axlarna.
  • Toppar med intressanta urringningar drar uppmärksamheten från magen. V-ringningar är snygga på alla och är lätta att använda accessoarer till. Om du inte vill använda smycken kan du leta efter toppar med detaljer som sömmar, knappar eller broderier.
  • Om du känner dig trött brukar en topp eller klänning i en vacker färg (med färgen närmast ditt ansikte) hjälpa till med att öka din energi. Undvik att bära svart då det lätt leder till att du både ser och känner dig ännu tröttare.
  • Känner du dig obekväm med din nya mammakropp är ett bra tips att välja kläder i mjuka, följsamma material som hänger från kroppen istället för att krama om runt den. Det hjälper till att skapa illusionen av en längre och smalare kropp utan att lägga till extra kilon.
  • Underkläderna gör kvinnan! Oavsett om du ammar eller inte är det viktigt att du har en bh i rätt storlek. Inte bara för att du ska få rätt stöd för bysten, det hjälper också till att förebygga ryggbesvär (lätt hänt när man bär på bebisar). Om du försöker klämma dig in i en gammal favorit för ett speciellt tillfälle kan en body med ben och hålla-in-funktion hjälpa dig att få en slimmad siluett.  
  • Och glöm inte bort ditt hår och din makeup! Välj en frisyr som är lätt att hålla efter och som ser bra ut oavsett om du har tid att styla håret eller inte. Lite läppglans och mascara ger ditt ansikte ett lyft och får dig att se bättre ut än du kanske känner dig efter en vaknatt med plutten.

/Nona

Behöver du hjälp med att hittade där färgerna som lyfter dig lite extra? Våra konsulter hjälper gärna till och du hittar dem här.

Lämna ett svar