Hur du gör för att älska din garderob – igen och för alltid

Tanken på en garderob fylld av outfits som står emot tidens tand är det vi på CMB lever för och är något vi alltid tar upp med våra kunder. Det känns extra viktigt i dessa tider, då hållbarhet är något som står högt upp på mångas agendor.

Men det finns ju en risk att du tröttnar på att alltid använda samma kläder och samma gamla outfits och kombinationer. Det är då de där panikinköpen sker och ångern kommer smygandes efter ett tag – ”varför köpte jag den där toppen?!”

Jag vill dela med mig av våra bästa tips för att stanna på den smala vägen och fortsätta älska det du redan har i garderoben: 

Organisera

Det är ju inte direkt kärnfysik, men en städad och organiserad garderob gör det helt klart enklare för dig att se vad du har. Det är inte omöjligt att det dyker fram plagg du glömt att du någonsin hade! Men se för all del till att plocka bort det som du vet med dig att du inte kommer att använda igen. Ge bort, donera eller sälj online: den enas skräp är den andras skatter!

Gör det intressant

När du väl har landat i vad som är din stil och byggt din garderob kring det är ditt mål att hålla garderoben aktuell och fräscha upp den för varje säsong.

Okej, tänker du, jag skulle ju tänka hållbart och vända mig ifrån ”fast fashion”?!

Ja, säger jag, tanken är inte att du ska ut och shoppa i onödan. Men allt eftersom tiden går bli plaggen du har i garderoben slitna eller får fel storlek och så småningom behöver du faktiskt byta ut dem. Och det är då du tar chansen att stoppa in lite aktuella plagg och hålla garderoben modern! Det du inte ska göra är att köpa bara för att ett plagg är trendigt eller för att alla har det, de plaggen du handlar då kommer helt säkert att hamna i donationshögen nästa säsong. Nej, tänk efter och köp det du faktiskt behöver och som samtidigt håller din garderob ”up to date”.

Här kommer ett exempel:

Vi antar att du är en City Chic och trivs allra bäst i välskurna jeans, en klassisk t-shirt och blazer. Du har en uppsättning kavajer som helt säkert täcker alla din färgkartas neutrala färger. Nästa gång du är ute efter en ny kavaj (för att ersätta någon av de gamla som har blivit utsliten, såklart) kanske du vill plocka in något lite annorlunda i garderoben. Om du är en Mjuk färgpersonlighet, så kan du väja en kavaj i färgen Soft Violet. Lila är en av sommarens färger och den kommer att fungera utmärkt med alla dina andra kläder och ge alla dina Marinblå, Charcoal och Tennfärgade plagg lite ledigt.

Håll koll på dina färger

Trodde du verkligen att jag skulle skriva en blogg om kläder helt utan att nämna färg?

Nej, färg är en av nycklarna till en välfungerande garderob. När du vet vad som passar dig blir det så mycket lättare att handla och med tiden hjälper det dig att bygga upp din garderob med plagg som både fungerar tillsammans och ser fantastiska ut på dig.

Jag brukar tänka att målet är att kunna trilla in i sin garderob och komma ut igen och se fantastisk ut – varje dag!

Shoppa din garderob!

Det här än nyttig övning för dig som har kläder som du har svårt att göra dig av med men som du inte använder. Ta kläderna ut ur garderoben och häng upp dem separat, på en klädstång eller ett annat ställe där du ser dem. Hit ska du nu gå varje dag och ”shoppa” innan du klär på dig. Om du lycks använda något plagg (och det känns bra att ha det på) vinner det en plats i din garderob. Det som fortfarande hänger kvar efter en månad är det dags att släppa.

Testa att shoppa din sommargarderob på semestern – det ska jag göra, jag vet med mig att jag har i alla fall två saker som jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan lyckas hitta någon användning för…

Det lättaste sättet att älska din garderob är att se till att den är full av kläder du älskar att använda.

Våra konsulter på Colour Me Beautiful vet precis hur de ska göra för att hjälpa just dig med det! Titta i vår konsultförteckning för att hitta någon nära dig.

/Nona

Lämna ett svar