Snygg utan svart – dina bästa basfärger

Nästan alla har något svart i garderoben och vissa garderober innehåller nästan inget annat. Men det är inte alltid den bästa basfärgen för oss, speciellt inte med stigande ålder. Ofta tenderar svart att skapa skuggor vid käkbenen och lyfta fram linjer och rynkor.

Så – vilka färger kan vi introducera i garderoben för att ersätta vår gamla trotjänare svart? 

LJUSA (Karolina Klüft)

Med din ljusa och delikata framtoning kan svart närmast ditt ansikte få dig att se trött och hängig ut. Testa att byta svart mot mellangrå eller rosabrun (medium gray och rose brown i din färgkarta). Nyckeln till framgång är att kombinera dem med ljusare färger som pastellrosa och ljus aprikos (pastel pink och light apricot).

DJUPA (Alice Bah Kuhnke, Måns Zelmerlöw)

Du har faktiskt svart i din färgkarta då dina egna starka och djupa färger fungerar utmärkt tillsammans med svart. Trots det, det är lätt att förlita sig på svart och du kan tillslut upptäcka att du inte har mycket annat i garderoben. Aubergine och mörk marinblå (aubergine och dark navy i din färgkarta) är tillräckligt djupa för att balansera din look  och kommer att införa lite spänning i din garderob. Som grädde på moset kan du framgångsrikt kombinera dem med andra mörka – och till och med ljusa – kulörer.

VARMA (Annie Lööf)

Svart blir väldigt platt och trist mot din egna varma, gyllene färgskala. Brons och chokladbrun (bronze och chocolate i din färgkarta) är betydligt mer smickrande för dig. För att ytterligare lyfta fram din garderobs mörkare färger kan du kombinera dem med andra varma, gulbaserade kulörer som bärnsten eller limegrön (amber och lime).

KALLA (George Clooney, Prinsessan Christina)

Precis som för de Djupa är dina egna färger kraftfulla nog att balansera svart, så du hittar svart bland dina bästa färger. För lite variation kan du ändå testa mörkgrått eller teal (charcoal och teal i din färgkarta), de gör sig fantastiskt mot din rosa hudton. Du ser allra bäst ut i lite kontraster, så kombinera dina mörka basfärger med till exempel isbått eller rosenrosa (ice blue och rose pink).

KLARA (Agneta Sjödin)

Du som är klar har också en stark färgkarta då dina klara ögon och ditt mörka hår ger dig maximalt med kontrast i dig själv. Du kan byta svart mot mörk marinblå eller mörkgrå (dark navy och charcoal i din färgkarta) och ge din look maximal wow-effekt med en ljus och klar kulör som ljus turkos eller mellanrosa (light aqua och blush pink).

MJUKA (Alexander Skarsgård, Pernilla Wahlgren)

Med ditt mellanblonda/ljusbruna hår och mjuka ögonfärg har du i dig själv en mycket tonad färgskala. Du kommer alltid att se bättre ut i färger som ligger i mitten på djuphetsskalan, så svart är inte en av dina bättre kulörer. Testa tenn eller kakao (pewter och cocoa i din färgkarta) och använd dem ton-i-ton med färger med liknande djup. Salvia eller ljus himmelsblå (sage och light periwinkle) kommer att fungera utmärkt.

Post Tagged with

Lämna ett svar