Feminism har inget med kläder att göra

Som kvinna står ditt yttre ständigt inför andras granskande ögon. Inte bara män ser på dig och bedömer dig utifrån dina kläder; jag brukar säga till min man ”vi kvinnor klär oss inte för männen, vi klär oss för andra kvinnor.”

Många hävdar att kvinnor måste vara dubbelt så kompetenta som män för att bli tagna på allvar. Kopplingen mellan kläder och feminism verkar också spela en avgörande roll för hur seriöst man blir bedömd. Helt nyligen blev Emma Watson (som vi känner igen som Hermione från Harry Potter-filmerna och nu aktuell i spelfilmen ”Skönheten och Odjuret”) ifrågasatt efter att ha poserat bh-lös med en grovstickad bolero under en fotosession för Vanity Fair. Emma Watson är en flitig förespråkare för feminism och kvinnors rättigheter, men att posera med något mindre kläder än ”vanligt” fick många att ifrågasätta hennes feministiska engagemang.

Ja, det finns mycket vi kan ventilera när människor inte klär sig som situationen bjuder – men att ifrågasätta någons kamp för lika rättigheter mellan könen på grund av att hon under ett fotojobb uppträder lättklädd är inte en sådan situation!

”Kvinnors rättigheter har inget att göra med att klä sig rätt”

http://www.harpersbazaar.com/culture/features/a21126/going-topless-doesnt-make-emma-watson-a-bad-feminist/

Här på Colour Me Beautiful vill vi visserligen hjälpa alla att klä sig ”rätt”, men det handlar om:

Rätt kläder för situationen och Rätt kläder för din personlighet och färgskala

Rätt kläder = de kläder som du känner dig säker och stark i!

Vi kommer aldrig att påstå att det finns en särskild klädkod för hur kvinnors och mäns rättigheter ska fördelas i samhället.

I en idealvärld bedöms din trovärdighet inte utifrån vad du har på dig – i vårt samhälle ser det nu tyvärr inte ut så. Därför vill vi ge alla, kvinnor som män, verktygen för att framstå som vackra, seriösa och professionella genom att klä sig därefter. Att ifrågasätta någons feministiska övertygelse utifrån vad de har på sig – det är bara att lägga krokben för sig själv!

Post Tagged with

Lämna ett svar