6 knep som får dig att se yngre ut…

Det är de små bekymren som får oss att åldras…

Alla vet redan att rökning och för mycket sol får oss att åldras i förtid. Men det finns också några mer oskyldiga ovanor som tillsammans med fel kläder kan lägga extra år till vårt utseende!

De goda nyheterna är att det finns små, enkla saker vi kan lägga till i vår dagliga rutin för att se yngre ut.

Vi börjar med att kika på en av de mer fashionabla silverrävarna:

Helen Mirren

Helen Mirren är drottningen av Den röda mattan. Oavsett om vi ser henne i rejäla stövlar och klädd för fritidsaktiviteter eller om det är på premiär i London klädd i Dolce&Gabbana så ser hon alltid lika chic ut.

Looken:

Helen Mirrens utstrålning på röda mattan är alltid pudrad med sex appeal, klädd i plagg som bara hälften så gamla kvinnor inte skulle sätta på sig.

Varför det fungerar:

Helen vet precis hur hon ska klä sina kurvor och väljer figursydda klänningar med mycket stretch för att framhäva sin byst och sin midja. Hon satsar på långa ärmar och diskreta längder, ofta kombinerat med en twist, som en mc-jacka över en hellång aftonklänning.

Låt dej inspireras av Helen Mirren och testa våra 6 hemliga steg för ett mer ungdomligt utseende:

  1. Strunta i de foträta skorna

Foträta skor lägger i 9 fall av 10 ett antal extra år till din verkliga ålder. Visst, med tiden blir det allt viktigare att gå i bekväma skor, men tjocka gummisulor riskerar att se ut som något du fått utskrivet på recept och fyrkantiga tår är helt enkelt omodernt. En låg klack eller en kilklack kommer alltid att se mer glamorös ut och vill du ha en chic lågsko är en ballerinasko i en vacker färg det bästa valet.

  1. Det finns ”säkra kort” som är allt för säkra

Det kan vara en hårfin skillnad mellan att klä sig klassiskt och att se tråkig ut. Trista urtvättade neutrala plagg från topp-till-tå faller lätt ner i en ”gammal-fälla”. Var inte rädd för färger och se till att de du bär är de rätta färgerna för just dig. Gjorde du en färganalys för flera år sedan? Kanske har din hårfärg ändrats sedan dess? Det kan nog vara dags att boka tid för en liten uppdatering av din färgkarta.

  1. Visa lite hud

Vill du se flera år yngre ut ska du inte vara rädd för att visa lite hud. Nyckelben, axlar och vrister är de kroppsdelar som ger det slankaste intrycket och de åldras oftast med värdighet – och det är väl värt det att visa dem. Lyft fram dina nyckelben med eleganta halsringningar och lägg till accessoarer som iögonfallande halsband. Du kan också dra uppmärksamheten till axlarna med båtringningar och ¾-ärmar. Glöm inte vristlänken på ett solbränt ben… så fräckt!

  1. Se till att dina kläder passar

Säckiga, oformliga kläder som döljer din kroppsform får dig att se äldre och bredare ut. Kläder som är alltför tajta kan få dig att se vulgär ut.

Oavsett vilken storlek du behöver kommer fint skurna och mjukt draperade jerseyklänningar att ge dig en ungdomlig siluett. Visa upp de delar av din kropp som du är mest nöjd med, oavsett om det är din byst, dina ben eller dina armar.

  1. Säg nej till säckiga BH:ar

En snygg outfit bygger alltid på en bra grund. Se till att din garderob innehåller stödjande underkläder som håller in magen och prova ut dina BH:ar hos en seriös underklädesbutik.

  1. Håll din frisyr i trim

En annan tjusig äldre skådespelerska är Judi Dench som, trots det silvergrå håret, är snygg och ungdomlig i sin korta frisyr. Om du haft samma frisyr i åratal kan det vara värt att låta dig inspireras av henne och gör något nytt med dina egna lockar.

 

För att upptäcka vilka färger och stilar som fungerar för dig är det bara att kontakta någon av våra imagekonsulter för att boka din färg- eller stilrådgivning. Du hittar alla våra konsulter här – alla är duktiga och jättetrevliga!

Du hittar ännu mer inspiration för sensationella silverrävar på vår anslagstavla på Pinterest här.

Post Tagged with

Lämna ett svar