Kärlekens färger

Foto: Blair Eadie, Atlantic-Pacific

I och med Alla Hjärtans Dag blir februari lätt förknippad med romantik – en månad fylld av röda rosor, rosa hjärtan, kärleksförklaringar och frierier. Det ger sig självt att du under februari kommer att se modemagasin och skyltfönster fyllda av både röda och rosa nyanser – passionens, romantikens och kärlekens färger.

Från att ha varit en icke-existerande färgkombination kan vi se rött och rosa tillsammans allt oftare. Teoretiskt ”skär” de sig mot varandra, men om man väljer nyanser med lite eftertanke kan de fungera som en tydlig stilmarkering.

Färgblock

Det mest djärva sättet att använda kombinationen rött och rosa är antagligen som färgblock. En röd kjol med en rosa topp (eller tvärtom) kommer att få dig att sticka ut från mängden; du behöver inte mycket mer för en komplett look. Är du Dramatisk bör du testa det här!

Diskreta nyanser

Rött och rosa förknippar de flesta av oss med starka färger – chockrosa och brandbilsrött – men du kan självklart jobba med de mer nedtonade varianterna av dessa kulörer. Puderrosa fungerar speciellt fint för dig med Ljus färgpersonlighet och blir underbart tillsammans med en fyllig Geranium-röd (som du ser till att bära på underkroppen för att hålla det ljust runt ditt ansikte).

Accessoarerna

En väska, ett par skor, ett skärp eller ett iögonfallande halsband i rött eller rosa fungerar utmärkt för att ge din outfit en klick färg. Överväg speciellt att satsa på en röd handväska – den skapar ett omedelbart intresse och ger liv till en monokrom look.

Mönsterfärger

Mönster är ett enkelt och roligt sätt att lägga till olika färger i garderoben. Testa blommigt eller ett mönster i orientalisk stil; satsa på toner av rött och rosa tillsammans med andra kulörer från din palett – ett perfekt val för dig som älskar mönster (vi tittar på er nu, Romantiker!).

Sätt fingret på det

Det absolut enklaste sättet att låta färgerna blomma… byt färg på ditt nagellack! Rosa och rött är båda två klassiska val för fingrarna och kan ger dig en fin men diskret färgklick (och nagellacket kan ju dessutom matchas med ett läppstift som binder ihop hela outfiten).

Behöver du lite mer inspiration? Ta en titt på vår Röd & Rosa – anslagstavla på Pinterest.

Undrar du vilka toner av rosa och rött som fungerar bäst för dig? Hitta din närmaste Colour Me Beautiful-konsult här.

Post Tagged with

One Response so far.

  1. Elisabeth Bövik skriver:

    Ett mycket intressant och bra blogginlägg!
    Jag kommer aldrig att sluta förundras över tidigare generationers aversion mot vissa färgkombinationer såsom rött/rosa, orange/rosa, marinblått/svart, brunt/svart etc. Jag har försökt att forska i varifrån dessa stammar men har inte hittat något seriöst svar. Troligtvis kan det härröra sig ifrån en tid då färger var ett viktigt sätt för människan att visa sin klasstillhörighet. Vem som kom på dessa regler och varför alla andra hängde på är mig därför fortfarande en stor gåta!

Lämna ett svar