Alla Hjärtans Dag – lyckade och mindre lyckade presenter

Enligt min goda vän Google hände det för länge sedan att den kejsaren Claudius II bestämde att unga män skulle förbjudas att gifta sig, då ungkarlar var bättre soldater. En romantiskt lagd ung präst vid namn Valentin motsatte sig Claudius lag och vigde unga par i hemlighet. Som tack för det blev han år 496 eKr avrättad och senare också helgonförklarad av Hans Helighet påve Gelasius, som gjorde den 14e februari till hans dag.

Och nu när alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg kan vi upptäcka kostymklädda män och jeansklädda män gå omkring med likadana bekymmersrynkor; ska de köpa dussinet långstjälkade rosor, den hjärtformade asken chokladpraliner eller den lilla röda sidennegligén? Den senaste var min mans present till mig här om året – två storlekar för stor. Två storlekar! Som ni säkert kan föreställa er var resten av den 14e februari en ganska frostig dag…

Min erfarenhet säger mig att män vill köpa vackra underkläder till sina kvinnliga partners, men de tycker att det är svårt och vet inte hur de ska göra för att få det rätt. Själv tycker jag att kvinnor ska köpa sina egna underkläder – fast gärna med partnerns kreditkort! Misstänker du att mannen i ditt liv funderar på att ge dig underkläder i år ska du skicka honom den här texten först, eftersom den handlar om vad han behöver veta och tänka på när han köper dina trosor och BH-ar.

Färgen

Välj underkläder i hennes favoritfärg – låt dig inte lockas av svart eller rött (alltför vampigt!) eller vitt (trist!).

Märket och modellen

Gör en djupdykning i hennes underklädeslåda. Vilket märke gillar hon bäst – är det HM? Gillar hon Passionata, Sloggi, Victorias Secret? Titta på plaggettiketten så vet du. Kolla också om det är en täckande kupa, balconette, bygel-BH eller mjukis-BH som gäller.

Storleken

De flesta kvinnor tar BH-storleken på blodigt allvar. För att få den rätt går vi ofta och får hjälp hos en professionell underklädesbutik. Regeln är att bryggan mellan kuporna ska vila på bröstkorgen utan glipor och att bröstet ska fylla ut själva kupan (annars är kupstorleken fel). Du ska också kunna få in ett finger mellan BH och kropp både på ryggen och under axelbandet (annars är storleken runt bröstkorgen fel). Titta på en av hennes senaste BH-ar för att hitta den aktuella storleken – den står på plaggetiketten. Storleken på BHn varierar beroende på märket så du behöver köpa samma modell från samma märke för att vara säker – ta med dig hennes BH till affären om du behöver det.

Trosorna

Nummer ett: de ska matcha BHn – och vara i hennes favoritfärg. Nummer två: vill hon ha en täckande trosa som går upp över magen (som Bridget Jones) eller gillar hon bikinitrosor eller string (mer som Pamela Anderson)? Köp det hon använder mest, baserat på dina efterforskningar i hennes underklädeslåda. Och köp alltid minst tre par trosor så att hon kan ha matchande underkläder flera dagar utan att tvätta. Det är fantastiskt hur underbar en flicka känner sig när hon vet att underkläderna hon bär passar ihop!

Sammanfattningsvis så bör din partner vara lite klokare nu – hoppas vi! Men om du istället för lyxiga underkläder ändå öppnar ett paket och hittar en enorm mjukishund med ”I wuff You” broderat över bröstet (suck…) så är det Hans Helighet påve Gelasius du ändå får skylla på!

Av Shan Williams, Personlig Stylist

Om det inte är underkläder som står på din önskelista kan du ju be om en färg eller stilrådgivning hos någon av våra konsulter – hitta din närmaste här. Efter en sådan session kommer du att veta exakt vad som passar dig och hur du gör smarta val när du shoppar.

Bild från Pinterest.

Post Tagged with

Lämna ett svar