Nytt år – samma garderob

Vem vill inte ha en garderob som den här? Bild via Who What Wear

Efter mer än två veckor av 2017 har vi inte bara sett mängder av “REA” och “SPARA PENGAR” i våra datorer och telefoner, vi har också sett en hel del “SHOPPING DETOX”; de som beslutar sig för att undvika butikerna och låta bli att köpa några nya kläder – ibland för så länge som ett år (ett exempel hittar ni på The Women’s Room här).

Du kanske har hört att de flesta av oss använder 20 % av våra kläder 80 % av tiden? Många av oss faller i den fällan; vi tenderar att av gammal vana plocka fram de plagg vi brukar använda och lämna ett stort antal längs bak i garderobens mörker (ibland med prislappen kvar).

Oavsett om du har en garderob du knappt kan stänga för alla kläder eller en mer normalstor samling finns det garanterat plagg du inte har burit på flera månader, kanske till och med plagg du glömt att du äger. Januari är en månad då vi i allmänhet ser över en mängd olika saker, så varför inte inventera garderoben också? Vi vill ge dig lite uppmuntran och stöd i beslutet att undvika reaperioden för att istället gå igenom den garderob du har, rensa ut de kläder du aldrig bär och kanske hitta några nya kombinationer som du inte tänkt på förut!

Här är våra bästa tips för att lyckas med garderobsrensningen…

  1. Finns färgen på plagget i din personliga färgkarta? Om den inte gör det, kan du då bära den med något annat för att se till att färgen fungerar med din färgpersonlighet? Om du svarar ”nej” på båda frågorna föreslår vi att du plockar bort plagget ur din garderob.
  2. Har plagget rätt stil för dig? Fungerar det med din kroppstyp och dina proportioner? Om du inte känner dig bekväm i ett plagg är inte särskilt troligt att du kommer att använda det, så då är det är lika bra att göra sig av med det.
  3. Är det slitet? Är det uttänjt? Har det hål? Ibland håller vi fast vid våra gamla favoriter längre än vi borde bara för att vi älskar dem så! Men – att använda kläder som sett bättre tider kan även få dig att se ovårdad ut… Gamla och slitna favoriter passar bäst för lata dagar hemma.
  4. Hur känner du dig när du bär plagget? Att du känner dig bekväm och säker i dina kläder är väldigt viktigt – känner du dig obekväm eller självmedveten kommer du inte att kunna slappna av och känna dig på topp. Om det finns något i din garderob du verkligen inte gillar att ha på dig ska du definitivt göra dig av med det!
  5. När bar du plagget senast? Är det mer än sex månader sedan är det inte troligt att du använder det i framtiden heller (om det inte är ett typiskt säsongsplagg så klart). Undantaget är klassiska, vanliga kjolar och byxor i neutrala färger. Ge dem tre månader för att komma tillbaka in i din aktiva garderob – är de fortfarande inte använda efter den tiden är det dags att lägga ut dem på blocket eller donera dem till second hand.

När du har gått igenom stegen här ovanför bör du ha en garderob endast fylld av de kläder som passar dig, smickrar dig och får dig att se och känna dig fantastisk!

Och nu är det dags för att titta in i garderoben med nya ögon: experimentera med olika kombinationer av plagg, testa att lägga till ett bälte, ett halsband eller en scarf. Ha kul med din garderob och njut av att kunna upptäcka nya outfits utan att ens lämna huset (eller spendera pengar!).

Behöver du stiltips eller vill du boka en garderobsrensning med någon av Colour Me Beautifuls stilkonsulter? Du kan hitta din närmaste konsult här.

Dröm dig bort till en tjusig garderob – du hittar fler garderobsfantasier på Who What Wear här.

Post Tagged with

Lämna ett svar