Årets Färg 2017 – Greenery

Bild via www.pantone.com

Varje år väljer Pantone ut en kulör som de känner representerar det som sker globalt i världen och symboliserar en känsla och en attityd. Nu, 2017, är den färgen Greenery;

“En uppfräschande och revitaliserande färg, Greenery är symbolen för en ny början.”

De flesta gröna toner associeras med natur. Pantones “Greenery”, väldigt lik Apple Green i Colour me Beautifuls färgkartor, är en uppiggande grön färg med gula toner och passar perfekt för dig som är Ljus i din dominanta färgpersonlighet eller har en Varm underton!

Hur du använder dig av denna kulör beror på din dominanta färgpersonlighet – här kommer några tips från oss om hur du bäst bär den!

Djup och kontrastrik

Om din huvuddominant är Djup eller Klar fungerar Greenery bäst om du kombinerar den med en kontrasterande färg. Neutrala kulörer som Charcoal och Black Brown fungerar utmärkt. Du kan också testa att kombinera Greenery med Damson för en mer mättad kontrast eller Lapis för att få till en riktigt sprakande färgklick.

Ljus och delikat 

De av er som faller inom den Ljusa färgpersonligheten får den mest smickrande kombinationen av Greenery tillsammans med en kulör av samma eller något ljusare djuphet. Testa att bära den med mildare färger som Soft White, Shell eller kanske Powder Blue – det ger en ljuv och fräsch känsla av stil när vi närmar oss våren.

Grönt är skönt!

Ni som är Varma som huvuddominant kan faktiskt använda Greenery helt på egen hand, eller bara kombinerat med några guldsmycken. Båda sätten kommer att komplettera din egen varma färgkaraktär perfekt. De av er som är Varma och Dramatiska kommer antagligen att vilja testa lite mer utmanande färgkombinationer – kanske med Pumpkin eller Primrose för att göra stilen mer intressant!

Besök gärna vår anslagstavla på Pinterest för mer inspiration om hur du klär dig i Greenery.

Osäker på om Greenery passar din färgskala? Kontakta din närmaste Colour Me Beautiful-konsult och ta reda på det!

Post Tagged with

Lämna ett svar