Stylistutbildning och färganalys hos Colour Me Beautiful i London

Eftersom det ingår i vårt uppdrag att utbilda er (vilket vi verkligen brinner för) så packade Agneta och jag i början av juni  våra väskor för ett två veckor långt äventyr i England. Vi åkte till London för att under två veckor sitta med när Colour Me Beautiful i England höll utbildning i stil och färganalys…

Här ligger tygerna och väntar på att användas…

 

Både stylistutbildning och utbildning i färganalys tar en vecka vardera och första veckan började med stil. Sex kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund samlades för att lära sig att hjälpa andra men även för att utveckla och hitta sin egen stil. Det var inte bara intresset för stil de (och vi) hade gemensamt. Alla verkade vara på en plats i livet där något gjort att de insett att de ville byta riktning – vilket gjorde veckan till en fantastiskt upplyftande upplevelse! Stödet vi gav och fick av varandra kommer att räcka länge.

Stylistutbildningen var en intensiv vecka. Pat Henshaw, medförfattare till Colour Me Beautifuls böcker och prisvinnande stylist, var vår lärare. Hon ledde oss genom en vecka där vi inte bara fick verktygen för att se våra kunder med nya ögon, det ändrade också mycket av vår syn på oss själva. Det var känslosamma dagar där vi delade våra skavanker och bekymmer  – och insåg att det vi själva tycker är problem  är helt osynligt eller rent av en fördel i andras ögon! På fredagen var det inte längre samma kvinnor som satt runt bordet, det fanns en helt ny säkerhet och självkänsla hos dem. Efter en tur till varuhusen där vi fick öva på personlig shopping och flera rådgivningssessioner med övningskunder märktes det tydligt att kursdeltagarna fått erfarenheten som krävs för att själva kunna jobba som stylister!

Självklart går vi igenom vad vi tittar på hos kunden – här är det stilpersonlighet som är i fokus!

Ungefär hälften av deltagarna på stylistutbildningen fortsatte nästa vecka med färgutbildningen, ledd av Sylvia Rattenbury. Sylvia är liksom Pat en prisvinnande stylist, men de är som natt och dag i både stil och personlighet. Vi fick fem dagar vigda åt  färganalys, färgrådgivning och hur man driver sitt företag som stylist. Med en annan uppsättning deltagare och en annan lärare förändrades gruppdynamiken och det var spännande att uppleva skillnaden hos de två olika grupperna. Ingen utbildning blir den andra lik :) Färgutbildningen är inte lika känslosam som stilutbildningen – det är ju inte kroppsformer vi tittar på utan färgskalor. Med det menar jag inte att färgutbildningen inte är spännande, det är ju fantastiskt att se hur rätt nyanser kan ge ett helt nytt liv till ditt utseende! Deltagarna lärde sig snabbt att se skillnad på den harmoni de rätta nyanserna av färgerna ger och den disharmoni som syns när det inte är ”rätt”.

Ja, alla kan ju faktiskt ha alla färger – det spelar ingen roll om det är blått, rött eller grönt – det är hur du använder färgerna och vilka nyanser som harmonierar med dig som är det viktiga!

Även under färgutbildningen såg vi hur självkänslan växte hos deltagarna. Kvinnor som aldrig lagt makeup på någon annan kunde i slutet av veckan klara det med glans – och stolthet!

Första gången för många av tjejerna som de sminkar någon annan – med finfina resultat!

Något av det mest fantastiska med utbildningen är att få träffa de frivilliga kunderna. Vi kan inte lära oss om eller lära ut om stil och färg utan att ha verkliga människor att öva på, så vi bjuder in de som är intresserade att få en färgrådgivning eller en stilrådgivning av våra elever. Helt utan kostnad – men självklart med mer tvekan och ”har vi rätt nu, fröken?” från deltagarna i kursen. Men våra övningskunder är så tacksamma över att de får komma! Ja, det tar längre tid, men de får en fullständig färgrådgivning eller stilrådgivning till ingen kostnad alls. Precis som när man har egna kunder i sin studio ser man hur de fylls av självförtroende och vetskapen om att de är vackra, de lyser inifrån när de går hem igen. Att se sig själv i rätt färger eller rätt snitt på kläderna gör så mycket!

Men det allra bästa med våra två veckor var ju ändå maten… nej, nu skojar jag! Den var god, men inte det bästa med resan. Det vi verkligen tar med oss hem är känslan av att vara en del av den stora och varma Colour Me Beautiful-familjen där ute! Kärleken och vänskapen vi mött under utbildningarna är svår att hitta någon annan stans, alla har verkligen bjudit på sig själva och tagit hand om varandra. Det är en varm känsla av samhörighet som man alltid får när man träffar sina Colour Me Beautiful-kolleger, såväl utomlands som här hemma!

Så nu är det vår tur att bjuda in er till vår stora, härliga familj:

Älskar du också färg och stil? Ta chansen att bygga en ny karriär tillsammans med oss – vare sig du vill läsa både färg och stil eller endast en, vi välkomnar er till en härlig höst av utbildningstillfällen! Alla utbildningar vi ger hittar du här: Våra utbildningar

Vill du vara övningskund under våra utbildningar? Pilla iväg ett mail till oss på info@colourmebeautiful.se så hör vi av oss så fort vi har en plats ledig!

Ha nu en förtjusande midsommar!

xx/Nona

Accessoarer kan vi aldrig vara utan!

 

Post Tagged with

Lämna ett svar