Blå ögon

Ingen kan ha undgått vårens stora makeuptrend – blå ögon! Vare sig det är midnattsblå, turkos, knallblå, ögonskugga, eyeliner eller mascara så är blått i någon form runt allas ögon. Själv kunde jag inte vara mer nöjd, jag fullkomligt älskar blå ögonskugga, ögonpenna och mascara.

Blått kan kännas något skrämmande att bära – alla minns vi senast vi skulle måla blått kring ögonen: 1980-talet. Men man behöver inte gå ”all in” och dra ljusblå ögonskugga hela vägen upp till ögonbrynet tillsammans med kornblå mascara. Här har jag satt ihop en look baserad på Colour Me Beautifuls ögonskugga Teal Blue och ögonpenna Teal, ett bra ”mellanval” om man vill testa det blå men inte dra det till det extrema. Att Teal Blue, liksom ögonpennan Teal, passar alla färgdominanter är ett plus – det här är en blå look som vem som helst kan bära!

 

Förslag till ljus grundskugga:

Ballerina Pink (Ljusa, Kalla, Klara, Mjuka, övre bilden)

Butter Cream (Ljusa, Djupa, Varma, Klara, Mjuka, undre bilden) 

Förslag till mörk grundskugga:

Pewter (Ljusa, Kalla, Klara, Mjuka, övre bilden)

Malted Milk (Ljusa, Djupa, Varma, Mjuka, undre bilden) 


 

 

Vill du ha en mjuk blå makeup som inte syns ”för mycket” kan du sluta här. Komplettera bara med en mascara i en passande färg för dig.


 

 Vill du ha ännu mer färg kan du testa att applicera ögonskuggorna med en fuktad pensel. Ta det lite försiktigt, fuktig ögonskugga blir svårare att sudda ut snyggt eftersom den ”fastnar” mer och som sagt ger en kraftigare färg. Avsluta makeupen med en mascara som passar dina egna färger (jag har Mascara från Colour Me Beautiful i Navy, den passar bra för Kalla eller Klara).

 

DSC02035

Extratips på vägen: kom ihåg att använda en bas innan du lägger på ögonskuggan, Colour Me Beautiful Eye&Lip Base är ett bra val som får ögonskuggan att sitta kvar där du lagt den ända till kvällen.

Själva stegen för den här makeupen kan du använda tillsammans med andra färger också – tänk bara på att ha en neutral ljus basskugga, en neutral mörk för att skugga i globlinjen samt en accentfärg (som Teal Blue är här). Mixa och matcha färger på ögonskuggor och ögonpennor så har du en uppsjö olika looker att använda, alla med samma steg!

Lämna ett svar