Blått eller rosa?

Ni kan inte ha undgått dem. Pastellerna. Vare sig de är den blekta denimfärgen på vårens slitna jeans eller den blekrosa blusen i skyltfönstret. De mjukt pastelliga rosa och blå tonerna är årets mest trendiga färger, och för att ni ska hitta rätt med dem, era egna färger och era stilpersonligheter ska vi hjälpa er lite på traven…

Varje år presenterar Pantone ”årets färg” – vilket för 2016 var två färger, Serenity och Rose Quartz. Pantone är ett världsledande företag som tillhandahåller referenssystem för färger för allt ifrån inredare till designers till – modeskapare! Och vi kan se att de hade rätt (i år igen), mjukt ljusblått (Serenity) och ljusrosa (Rose Quartz) syns överallt! Jag sitter själv här idag med ljusrosa böljande blus och ljusblå slitna jeans.DSC01664 (2)

Ja, jag är kall, kreativ och romantisk, så jag har inga problem med att plocka in de här två färgerna i min garderob (ja, jag HAR en rosa vinterkappa också). Men ljusblått och ljusrosa är inte färger som känns självklara i alla färgpaletter eller direkt tilltalar alla stilpersonligheter. Därför delar jag med mig av Colour Me Beautifuls tips på hur alla kvinnor, tjejer och damer där ute kan använda de här två färgerna. För vi vet ju att en välklädd person inte bara klär sig efter sin stilpersonlighet och färgskala, utan även håller sig à jour med säsongens trender..

Det säger sig självt att ni som är ljusa bär de här färgerna perfekt. Ja, ni kan till och med klä er i dem från tåspetsarna ända upp till läppstiftet. Var bara medvetna om risken med att ni blir allt för flickaktiga, de här två är söta färger, och bara för att du är ljus behöver inte din stilpersonlighet vara ”söt”.

För djupa kvinnor, ni med mörkt hår och mörka ögon, är det bättre att använda ljusblått och ljusrosa som detaljer. Tillsammans med dina mörkare basfärger bryter de ljusa färgerna av fint. I affärerna syns de ju inte bara på enfärgade plagg – det är inte svårt att hitta dem på accessoarer eller i tryck!

Ni med varma färger ryggar säkerligen tillbaka för båda årets kulörer, men ingenting är omöjligt! Både Serenity och Rose Quartz fungerar jättefint tillsammans med bruna toner, så plocka in dem i detaljer och accessoarer. Och glöm inte de färger som är ”nästan” årets; ljust rosa kommer i allt från iskallt till varm persika, och där bland de varmare nyanserna kan ni hitta era bästa ljusrosa i år!

Vi kalla får helt enkelt tänka på att inte bli allt för ljusa i våra blå och rosa toner. Kombinerade med våra mörkare rosa, grå och blå färger fungerar de fint hela dagen, och av dem har vi många att välja på.

Och ni mjuka där ute – tänk ton i ton! Butikerna är fyllda av mjuka färger, så ni kommer inte att ha problem med att hitta mjuka blå toner och mjukrosa nyanser att kombinera med Serenity och Rose Quartz!

Stil och årets färger? Ja, är din första tanke ett jublande ”hurra!” när du ser dem är nu förmodligen romantisk. Både ljusblått och ljusrosa är mjukt, feminint och sött. Känner du mer  ”men åh så tråkigt!” har du glömt wow-effekten du kan få genom att blanda olika färger! Ni dramatiska och kreativa där ute, kom ihåg att ni kan leka fram uppseendeväckande effekter med alla färger som finns, det beror helt på vad och var ni stoppar in dem i garderoben (eller i makeupen. Testa blått på läpparna så får ni se på wow-effekt…).

En blus eller vårjacka i den klassiska garderoben i ljust blått eller rosa är helt rätt, och naturliga jeans-och-sneakerspersoner kommer inte ha problem med att köpa ett nytt par jeans i ljusblått, eller för den delen en t-shirt i en av årets färger. Kom ihåg – färger är inte lag, du gör helt rätt om du väljer en nyans som ligger mer åt persika om du inte känner dig bekväm i just exakt årets kalla rosa DSC01665 (2)ton.

Och ni citychica, behöver jag ens ge er råd ;) Alla vet att ni kommer, om ni inte redan har gjort det, att på ett subtilt och avslappnat sätt plocka in årets färger i er garderob (precis som ni gör varje år) och se lika svalt eleganta ut tillsammans med Serenity och Rose Quartz som ni alltid gör.

Så ut och fånga vårens pasteller! Själv tar jag ett extra tag med händerna…

/Nona

p.s. kika in på vår anslagstavla ”årets färg 2016” på Pinterest för lite mer inspiration. d.s

 

One Response so far.

  1. Eivor skriver:

    Vilken bra och inspirerade artikel om årets färger. Tack Nona !

Lämna ett svar